Tjäderattack i svampskogen

KARLSBORG(JJ). En tjäderattack råkade Christer Karlsson, från Karlsborg, ut för när han var ute för att plocka svamp. När han gick tillbaka till bilen såg han plötsligt en spelgalen tupp bakom sig och den gick till attack. Han skyndade sig in i bilen - men tjädern satte sig på huven och började hacka hårt på vindrutan.

– Jag fick skynda mig mot bilen, de är starka i näbben och det gör ont om man blir biten i benet, säger jägaren Christer Karlsson till Expressen.

Tjädern fortsätter att hacka på vindrutan så Christer börjar köra då han är rädd att tjädern ska lyckas ha sönder rutan.
Några hundra meter sitter fågeln kvar, först när Christer bromsar hårt åker den ned på marken.
När han tittar bakåt ser han hur fågeln förföljer bilen genom att springa efter.
Det här rapporterar Expressen.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser