Tjäderattack i svampskogen

KARLSBORG(JJ). En tjäderattack råkade Christer Karlsson, från Karlsborg, ut för när han var ute för att plocka svamp. När han gick tillbaka till bilen såg han plötsligt en spelgalen tupp bakom sig och den gick till attack. Han skyndade sig in i bilen - men tjädern satte sig på huven och började hacka hårt på vindrutan.

– Jag fick skynda mig mot bilen, de är starka i näbben och det gör ont om man blir biten i benet, säger jägaren Christer Karlsson till Expressen.

Tjädern fortsätter att hacka på vindrutan så Christer börjar köra då han är rädd att tjädern ska lyckas ha sönder rutan.
Några hundra meter sitter fågeln kvar, först när Christer bromsar hårt åker den ned på marken.
När han tittar bakåt ser han hur fågeln förföljer bilen genom att springa efter.
Det här rapporterar Expressen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser