Tionde björnen för Roberts hundar

Skytten Robin Strömqvist, Ramsele, tillsammans med Robert Salomonsson som kunde räkna in den tionde björnen i höst för sina hundar. Junsele (JJ) Robert Salomonssons hundar fick i början av förra veckan vara med om när den tionde björnen för säsongen fälldes. Björnen som sköts av Robin Strömqvist, Ramsele , var en hona som vägde 160 kilo.

Jägarna i jaktlaget utanför Junsele ringde Robert Salomonsson efter att de upptäckt att en björn varit på besök vid en älgslaktplats. Robert reste dit med sin hund Urak som dock inte markerade något slag på slaktplatsen. I stället släppte Robert i ett närliggande berg där han sett björnspillning på en skogsbilväg i närheten. Robert gick med Urak i band och gråhunden Centa lös.

När Centa började skälla fick Urak komma loss och hundarna försvann. Under tiden hade Robin Strömqvist gått med sin unghund Buniak och Roberts hund Pelton vid älgslaktplatsen. Med Buniak i koppel började Pelton att skälla. Robin släppte då sin unghund Buniak och då började även han skälla.

Robert och Robin möttes på en skogsväg nära ståndskallet för att bestämma vem som skulle skjuta, men båda var tämligen övertygade om att det var en älg som hundarna fått ståndskall på. Innan jägarna hunnit fatta något beslut kom ståndskallet närmare och närmare.

Till björnjägarnas stora förvåning fick de se en stor björn i en glänta och Robin som hade bästa läget sköt. Björnen kom sedan fram på ett par meters avstånd och Robin kunde avsluta jakten med ytterligare ett skott. Björnen var en hona som vägde 160 kilo. 

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser