Tio får dödade av björn i Finland.

FINLAND(JJ). Tio får har dödats av björn på Hamnholmen på Kimitoön i Finland. Troligen är det två björnar som varit framme. - Två får måste dessutom avlivas och tre hittade vi inte. Allt som allt hade vi 100 får där, säger Mårten Forss till Åbo Underrättelser.

De döda djuren hittades under fredag och lördag. Därefter togs resterande får bort från platsen. 

Kaj Eriksson, rovdjursobservatör, tror att det handlar om en hona med en fjolårsunge som varit på platsen. Björnarna observerades av en privatperson på Hamnholmen. 
Eriksson uppger att det kan bli aktuellt med skyddsjakt om flera ytterligare djur attackeras. 
Det här rapporterar Åbo Underrättelser.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser