Tingsryd ansöker om skyddsjakt

Tingsryd (JJ) Tingsryds kommun ansöker om skyddsjakt på rådjur och sädgås inom detaljplanerat område. Länsstyrelsen i Kronoberg har fått in ansökan från samhällsbyggnadsnämnden.

Samhällsbyggnadsnämnden söker om skyddsjakt på rådjur och sädgås inom detaljplanerat område och på återvinningscentralen Elsemåla de närmaste tre åren. Nämnden ansökte om skyddsjakt på sädgås redan år 2013, men fick då avslag av länsstyrelsen.

– Sädgås har ökat här och vi får se vad länsstyrelsen säger om att lägga till det, säger nämndens ordförande Carl-Henrik Henmalm (M), till Smålandsposten.

I ansökan finns också förfrågan om att under samma tid och inom samma område få skjuta kråkfågel från motordrivet fordon, jaga med lampa fäst på vapnet och att jaga vildsvin med elektronisk bildförstärkare. Tillståndet gäller endast för personer som kommunen har utsett till skyddsjägare och som har tillstånd från polismyndigheten.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Annonser