Tingsryd ansöker om skyddsjakt

Tingsryd (JJ) Tingsryds kommun ansöker om skyddsjakt på rådjur och sädgås inom detaljplanerat område. Länsstyrelsen i Kronoberg har fått in ansökan från samhällsbyggnadsnämnden.

Samhällsbyggnadsnämnden söker om skyddsjakt på rådjur och sädgås inom detaljplanerat område och på återvinningscentralen Elsemåla de närmaste tre åren. Nämnden ansökte om skyddsjakt på sädgås redan år 2013, men fick då avslag av länsstyrelsen.

– Sädgås har ökat här och vi får se vad länsstyrelsen säger om att lägga till det, säger nämndens ordförande Carl-Henrik Henmalm (M), till Smålandsposten.

I ansökan finns också förfrågan om att under samma tid och inom samma område få skjuta kråkfågel från motordrivet fordon, jaga med lampa fäst på vapnet och att jaga vildsvin med elektronisk bildförstärkare. Tillståndet gäller endast för personer som kommunen har utsett till skyddsjägare och som har tillstånd från polismyndigheten.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser