Tingsrätten tar upp Lillhärdalsfallet i november

Mora (JJ) Nu är det klart, rättegången vid Mora tingsrätt i det så kallade Lillhjärdalsfallet kommer att äga rum den 3-5 november, alltså tre dagar.

– För min del känns det bra att datum nu är spikade så att det blir klart någon gång, säger en lillhärdalsbo, som tillsammans med ytterligare tre bybor och en svegsbo är misstänkta för grovt jaktbrott på varg i början på maj 2012.

– Klart man är lite orolig framför allt därför att det är första gången som jag är misstänkt för ett brott, fortsätter han.

Denne lillhärdalsbo är den ende av de fem som försökt byta advokat, utan att lyckas. Det blev nej hos tingsrätten.

– Jag är missnöjd med den advokat som ska försvara mig i tingsrätten. Har haft dålig kontakt med honom och vet inte hur han kommer att lägga upp försvaret.

Den 7 oktober kommer de fem misstänkta och deras advokater att samlas på platsen där de greps för att gå igenom förberedelserna inför rättegången vid Mora tingsrätt.

– Vi fem har en del kontakt med varandra, särskilt vi fyra från Lillhärdal då vi träffas ute på byn ibland.
Den lillhärdalsbo vi pratat med har varit med på inledningen av älgjakten vilket inte den 70-årige svegsbon Anders Dunder kunnat göra eftersom hans vapen fortfarande är beslagtagna.

– Det här är tredje hösten som jag inte kan jaga älg. Det blir några besök i jaktstugan på kvällen för att höra hur dagen har varit. Jag har alltid sett fram emot hösten med jakt och samvaro med jaktlaget, men nu känner det på den mentala biten, säger Dunder.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser