Tillverkar mobila jakttorn

Vittaryd(JJ) Vittarydsverken tillverkar mobila jakttorn i aluminium. Meningen är att de ska sälja inför höstens älgjakt.

Tornen monteras utan skruvar. Livslängden ska vara lång eftersom det är gjort av aluminium.
Några anställda med jaktintresse låg till grund för satsningen.
– Vi hade ett par killar här som är jaktintresserade, så det var därför, säger Mats Wilhelmsson, vd på Vittayrdsverken, till Smålänningen. 

Han och Tony Hanemyr tog över verksamheten när mycket av tillverkningen flyttades utomlands av Tennecos amerikanska ägare.
Därefter fortsatte bland annat produktionen av bockade rör. 
Det här rapporterar Smålänningen.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser