Tillverkar mobila jakttorn

Vittaryd(JJ) Vittarydsverken tillverkar mobila jakttorn i aluminium. Meningen är att de ska sälja inför höstens älgjakt.

Tornen monteras utan skruvar. Livslängden ska vara lång eftersom det är gjort av aluminium.
Några anställda med jaktintresse låg till grund för satsningen.
– Vi hade ett par killar här som är jaktintresserade, så det var därför, säger Mats Wilhelmsson, vd på Vittayrdsverken, till Smålänningen. 

Han och Tony Hanemyr tog över verksamheten när mycket av tillverkningen flyttades utomlands av Tennecos amerikanska ägare.
Därefter fortsatte bland annat produktionen av bockade rör. 
Det här rapporterar Smålänningen.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser