Tillståndsfri åtelkameraanvändning – nära verklighet

Stockholm (JJ) Möjligheten för jägare att använda åtelkameror är nu ytterligare ett steg närmare verkligheten. Nu ska lagrådet kika på Regeringens lagförslag.

Om allt går som planerat är kommer tillståndskravet på åtelkameror slopas från och med den första augusti i år.

Regeringen har som bekant föreslagit en ny kameraövervakningslag. Nu har beslutskedjan nåt lagrådet. Myndighetens uppgift är att granska viktiga lagförslag innan de behandlas av riksdagen.

I den nya kameraövervakningslagförslaget slopas tillståndsplikten för åtelkameror vilket gör det oerhört mycket enklare för jägare att ha koll på viltväxlar, åtlar eller obevakade jaktstugor och viltåkrar.

Lagen föreslås träda i kraft den första augusti i år, rapporterar Regeringskansliet på sin hemsida.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser