Tillstånd för skyddsjakt på Kronhjort

Hallsberg(JJ) Det blir skyddsjakt på kronhjort i Hallsbergs kommun, länsstyrelsen har gett klartecken för detta.

Skyddsjakten ska bedrivas på grund av de skador på gröda som hjortarna orsakar. Skrämselförsöken som gjorts har inte lyckats. Både markägare, arrendatorer och Tarsta-Ullavi jaktlag står bakom ansökan om skyddsjakt.

Länsstyrelsen beviljar dock inte det antal djur som begärs i ansökan. Eftersom länsstyrelsen redan gett tillstånd till skyddsjakt i ett område nära det nu aktuella så beviljas bara skyddsjakt på två hindar och två kalvar.
Det här rapporterar Nerikes Allehanda.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser