Tillstånd för skyddsjakt på en varg

GÄLLIVARE(JJ). Naturvårdsverket har nu beviljat tillstånd för skyddsjakt på en varg i Gällivare skogssameby.

Vargen är av skandinaviskt ursprung och har orsakat störningar för rennäringen i området.
Den har vistats i området sedan november förra året. 

Naturvårdsverkets bedömning är att det inte finns någon annan lösning än skyddsjakt för att man ska kunna förhindra skador och göra det möjligt för samebyn att bedriva ordnad renskötsel. 
Det här uppger Sveriges Radio P4 Norrbotten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser