Tillstånd för skyddsjakt på en björn i Övertänger

ÖVERTÄNGER(JJ). Länsstyrelsen i Dalarna har beslutat att bevilja skyddsjakt på en björn i Övertänger/Grytå. Det handlar om den björn som varit närgången och även vält soptunnor i området. Länsstyrelsen anser att andra lösningar har testats utan att man lyckats och därför beviljas skyddsjakten.

I mitten av juli fick länsstyrelsen in ansökan om skyddsjakt. Den aktuella björnen hade då setts i Övertänger, norr om Enviken i Falu kommun, bland annat vid en fårhage. Flera personer som sett den tyckte att den verkade oskygg.

Det gjordes ett misslyckat försökt med att stöta bort björnen den 17 juli. Ytterligare bortstötning gjordes den 27 juli och då fungerade det. 
Men bara några dagar senare såg björnen igen vid Grytån. 
Länsstyrelsens beslut om skyddsjakt gäller till den 8 augusti.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Ruona Burman går till Naturskyddsföreningen

Stockholm (JJ) Chefen för länsstyrelsens naturvårdsenhet i Jämtland, Ruona Burman, har fått nytt jobb – på Naturskyddsföreningen. Nu ska hon jobba med natur- och miljöfrågor och det samiska urfolkets rättigheter.

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser