Tillstånd att skjuta fyra älgar

Arjeplog(JJ) Fyra älgar får skjutas inom ett område i Arjeplog. Jakten beviljas då det just nu finns väldigt mycket älg inom detta område.

Det är Arjeplogs allmänningsskogar som ansökt om att få skjuta 20 älgar, men det beviljas alltså jakt på bara fyra älgar.
Det är vandringsälgar som finns i området och orsakar skador på skogen.

Länsstyrelsen menar att de andra älgarna bör blir skrämda av jakten och flytta på sig. Älgarna ska fällas under den ordinarie jakten.

Däremot säger länsstyrelsen nej till en annan ansökan om skyddsjakt på älg. Det är en privatperson som ansökt om jakten.

Länsstyrelsen motiverar avslaget med att det inte följde med någon dokumentation om skogsskadornas omfattning, dessutom påpekas det att marken inte ingår i ett älgjaktsområde.
Det här rapporterar Norran.se.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser