Tillstånd att skjuta fyra älgar

Arjeplog(JJ) Fyra älgar får skjutas inom ett område i Arjeplog. Jakten beviljas då det just nu finns väldigt mycket älg inom detta område.

Det är Arjeplogs allmänningsskogar som ansökt om att få skjuta 20 älgar, men det beviljas alltså jakt på bara fyra älgar.
Det är vandringsälgar som finns i området och orsakar skador på skogen.

Länsstyrelsen menar att de andra älgarna bör blir skrämda av jakten och flytta på sig. Älgarna ska fällas under den ordinarie jakten.

Däremot säger länsstyrelsen nej till en annan ansökan om skyddsjakt på älg. Det är en privatperson som ansökt om jakten.

Länsstyrelsen motiverar avslaget med att det inte följde med någon dokumentation om skogsskadornas omfattning, dessutom påpekas det att marken inte ingår i ett älgjaktsområde.
Det här rapporterar Norran.se.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser