Tillstånd att jaga lo

Fårägaren Tage Johansson, Lunån utanför Falun, har fått tillstånd att fälla två lodjur. Men tillståndet kom för sent, Johansson har redan gjort sig av med alla får.

Tage Johansson har totalt förlorat 23 får vid olika attcker från lodjur. Redan före jul ansökte han om skyddsjakt hos Naturvårdsverket, beskedet har dröjt och i veckan kom slutligen beslutet om att han skulle få avliva två lodjur. Jakten skulle ha startat nu på lördag och få pågå i tre veckor.
Men Tage Johansson har redan gjort sig av med alla får och lodjuren är därför inte synliga längre vid hans gård.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser