Tillslag mot illegala åtlar

Ljusdal (JJ) Ljusdalspolisen slog strax innan björnjaktspremiären till mot ett flertal ej anmälda åtalar där det hittades åtelkameror. – Datorer och telefoner har tagits i beslag, säger Christer Jarlås som är förundersökningsledare.

Det var sedan Polisen fått in ett tips om illegala åtlar och åtelkameror som det dagarna innan björnpremiären gjordes ett tillslag.

– Polisen fick in tipset redan förra veckan men på grund av resursbrist kunde de inte åka ut i tidigare skeende. Nu har husrannsakan gjorts hos ett antal misstänkta personer och både mobiltelefoner och datorer har tagits i beslag.

Brottsrubriceringen är i nuläget förberedelser till grovt jaktbrott, men Christer Jarlås vet inte om det kan bli en omrubricering längre fram.

– Vi går alltid ut hårt, men det kan hända att vi får ändra på rubriceringen när vi genomfört förhör och gått igenom utrustningen vi beslagtagit. Då kan det i stället bli tal om brott om lagen om kameraövervakning.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser