Tillåtet med skyddsjakt på skarv längs Upplandskusten

KARLSHOLMSBRUK/FAGERVIKEN(JJ). Det är nu tilllåtet ned skyddsjakt på skarv efter Upplandskusten. Men eftersom beståndet sägs ha minskat har jakten begränsats jämfört med tidigare.

Det är länsstyrelsen som tagit beslut om att tillåta skyddsjakt på skarv och detta beslut gäller fram till sista juni år 2012. 

Yrkesfiskarna har problem med skarvarna då de äter fisk i deras nät. Beslutet som länsstyrelsen tagit är en avvägning mellan yrkesfiskarnas problem och det minskade antalet skarvar. 
– Efter att ha ökat mycket. Har skarvbeståndet åter minskat. Tidigare har vi tillåtit en mer utbredd jakt, säger Eva Amnéus , på länsstyrelsens miljöskyddsenhet i Uppsala, till Arbetarbladet.

Men ornitologen Alf Sevastik, som arbetar för länsstyrelsen som naturbevakare utmed kusten, menar dock att det inte alls har skett någon minskning av antalet skarvar i år.
Det här rapporterar Arbetarbladet.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser