Tillåt vargrevir i norr

Luleå (JJ) Föreningen Nordulv vill öppna för en serie vargrevir i norra Sverige. Syftet är att skapa en förbindelse mellan den svenska och den finska vargstammen.

Tankarna fördes fram i en intervju som Örnsköldsviks allehanda gjorde med Jakob Norstedt-Moberg, ordförande i Nordulv, i samband med Vargsymposiet i Vålådalen.  

– Tre-fyra revir skulle räcka för att få kontakt. Men det har blivit ett ställningskrig.   Hur det kommer att sluta är omöjligt att säga, men vi vill inget hellre än att man på ett vettigt sätt ska kunna komma fram till en kompromiss, säger han till ÖA.  

Nordulv har bland annat engagerat sig starkt i kampen för Junselevargen och överklagat beslutet om skyddsjakt i ett flertal instanser, skriver Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser