Thomas Björklund nöjd med ministeruttalande

DALARNA(JJ). Thomas Björklund, ordförande för Jägareförbundet i Dalarna, anser att den svenska rovdjurspolitiken ska avgöras här hemma. Därför är han också glad åt att miljöminister Andreas Carlgren poängterat detta under en presskonferens.

EU-kommissionen misstänker att vargjakten bryter mot EU:s lagar.
Eventuellt kan Sverige riskera att dömas i EU-domstolen för fördragsbrott. 
Nu ska miljöminister Andreas Carlgren ge ett svar till EU inom två månader. 

Under en presskonferens har han dock betonat att den svenska rovdjurspolitiken ska avgöras på hemmaplan. 
Thomas Björklund är glad åt ministerns ståndpunkt, samtidigt poängterar han att Jägareförbundet är emot inplantering av varg i länet. 
– Runt hälften av den svenska vargstammen finns här i länet. Det absolut viktigaste är att Naturvårdsverket ser till att det kommer fram en aktuell förvaltningsplan för hela den svenska vargstammen, säger Björklund till Dala-Demokraten.  

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser