Thomas Björklund nöjd med ministeruttalande

DALARNA(JJ). Thomas Björklund, ordförande för Jägareförbundet i Dalarna, anser att den svenska rovdjurspolitiken ska avgöras här hemma. Därför är han också glad åt att miljöminister Andreas Carlgren poängterat detta under en presskonferens.

EU-kommissionen misstänker att vargjakten bryter mot EU:s lagar.
Eventuellt kan Sverige riskera att dömas i EU-domstolen för fördragsbrott. 
Nu ska miljöminister Andreas Carlgren ge ett svar till EU inom två månader. 

Under en presskonferens har han dock betonat att den svenska rovdjurspolitiken ska avgöras på hemmaplan. 
Thomas Björklund är glad åt ministerns ståndpunkt, samtidigt poängterar han att Jägareförbundet är emot inplantering av varg i länet. 
– Runt hälften av den svenska vargstammen finns här i länet. Det absolut viktigaste är att Naturvårdsverket ser till att det kommer fram en aktuell förvaltningsplan för hela den svenska vargstammen, säger Björklund till Dala-Demokraten.  

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser