Terrier vargdödad på björnjakt

ORSA (JJ). En parson russel terrier blev på björnpremiären i går ihjälbiten av en varg öster om Orsa, rapporterar Dalarnas-Tidningar.

Det var under björnjaktspremiären i Hjärpåsens jaktlag öster om Orsa som en parson russel togs av en varg när den var ute på sök efter björn.

– Vid tolvtiden på söndagen blev en parson russel terrier ihjälbiten av varg. Med hjälp av pejl hittade vi hunden 2-3 timmar senare, berättar Ingrid Hed som ingår i jaktlaget till dt.se.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser