Terrängkörningregler skärps

Jämtland (JJ) Jägare i Jämtland har den senaste tiden kunnat färdas på fyrhjulingar ute i naturen utan särskilt tillstånd, men nu måste jägare åter ansöka om dispens årligen.

Du behöver ha svårt att röra dig eller ha minst en mil till jaktmarken från närmasta väg, för att få dispens att köra fyrhjuling. Foto: Istock

Länsstyrelsen i Jämtland har uppmärksammat de markskador terrängkörning åstadkommer och drar nu tillbaka den generella dispensen från terrängkörningsförbud i samband med jakt.

Till hösten kommer jägare behöva söka dispens för användning av skoter, ATV eller andra terrängfordon. Dispensen söks årligen och kraven är höga. För utforsling av älgar eller björnar kommer dock undantag ges, rapporterar P4 Jämtland.

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser