Terrängkörningregler skärps

Jämtland (JJ) Jägare i Jämtland har den senaste tiden kunnat färdas på fyrhjulingar ute i naturen utan särskilt tillstånd, men nu måste jägare åter ansöka om dispens årligen.

Du behöver ha svårt att röra dig eller ha minst en mil till jaktmarken från närmasta väg, för att få dispens att köra fyrhjuling. Foto: Istock

Länsstyrelsen i Jämtland har uppmärksammat de markskador terrängkörning åstadkommer och drar nu tillbaka den generella dispensen från terrängkörningsförbud i samband med jakt.

Till hösten kommer jägare behöva söka dispens för användning av skoter, ATV eller andra terrängfordon. Dispensen söks årligen och kraven är höga. För utforsling av älgar eller björnar kommer dock undantag ges, rapporterar P4 Jämtland.

 

 

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser