Taxlaget klar för Småhunds-SM

Örebro (JJ) Örebro läns taxklubb arrangerade Drev-SM för tax, som samtidigt var uttagning till SM för små drivande hundar.

SM-vinnare blev NORDJ(D)CH, SVCH, SU(D)CH Snöbäckens Arro, ägare Lennart Pettersson, Vålberg. SM-tvåa NJ(D)CH, SJ(D)CH Vilgs Gusten, Benny Runesson, Skällinge. SM-trea Rappehalls Ice, ägare Roger Olsson, Markaryd.
SM för små drivande hundar avgörs mellan de tre bästa hundarna från bassetklubben, beagleklubben, dreverklubben och taxklubben. SM:et direktsänds på www.jaktjournalen.se den 28 november 2005.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser