Taxklubben håller SM i viltspår

Malmköping (JJ) Helgen den 5 och 6 augusti avgörs SM i viltspår för taxar.

Sveriges bästa viltspårtax koras den kommande helgen i Malmköping. Foto: Rolf Zetterberg

Landets 20 lokalavdelningar inom Taxklubben skickar varsin representant som kommer att göra upp om titlarna.

– Provmarkerna är belägna på fina marker som vår provansvarige och domarna har sett ut och förberett, säger Eva von Celsing, ordförande i arrangörsklubben Södermanlands Taxklubb, i ett pressmeddelande.

Mer information finns under fliken Spår-SM på hemsidan för Södermanlands Taxklubb.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser