Tävlingsdatum klart för Älghund-SM 2015

Sysslebäck (JJ) Bergslagens Älghundklubb har fått uppdraget av Svenska Älghundklubben att arrangera SM för älghundar 2015.

SM för älghundar har fått en stark position inom Svenska Älghundklubbens medlemmar. Knappt har årets SM-vinnare, Bissjöskogens Sixten, med ägaren Antti Kokko, Västerbotten mottagit SM-pokalen vid Gävleborgs älghundklubbs arrangemang, innan planeringen för 2015 års SM startat.

– Som allt ser ut idag kommer vi att förlägga SM:et på Långberget, nordväst om Sysslebäck i Värmland. Och tävlingsdatum blir den 25 september, berättar Bergslagens Älghundklubbs Henrik Aronsson.Senast Bergslagen arrangerade SM var 2005 och då segrade jämthundshanen SJCH Ringkallens Kashmir, med ägaren Bo Torstensson, Lidhult och Sydsvenska Älghundklubben.

I slutet på augusti och början av september kommer landets tio lokalklubbar att arrangera sina SM-kval. Och som vanligt kommer Jaktjournalen att bevaka SM:et och även direktsända dramatiken på vår hemsida: www.jaktjournalen.se

Som prenumerant kan du logga in med ditt prenumerationsnummer och se resultat och händelser från alla SM som direktsänts under åren.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser