Tät SM-strid kan bjuda på överraskningar

Mullsjö (JJ) I dag invigs Älghund-SM i Mullsjö. Jaktjournalen är redan nu på plats och chefredaktör Holger Nilsson ser fram emot ett mycket spännande mästerskap.

Holger Nilsson från Jaktjournalen och Jonas Lännbjer, Bearplay.se är redo att lotsa er tittare genom direktsändningen.

Deltagare, domare samt funktionärer har redan börjat anlända till Björkhaga Hotell och Konferens i Mullsjö. Anläggningen blir basen för årets upplaga av Älghund-SM. Arrangör är Västsvenska Älghundklubben.

– Det ser jättebra och jag är säker på att det kommer bli en spännande tävling med Sveriges tio bästa älghundar. Men tävlingen kommer nog också erbjuda en del överraskningar, säger Holger Nilsson.

– Det är viltrika marker som förutom älgar också hyser kronvilt och vildsvin. Det skulle inte förvåna mig om det kommer finnas startande hundar i morgon som hittar dessa innan de hittar älg.

Årets SM-tävlingen har bättre mediebevakning än någonsin tack vare Jaktjournalens samarbete med streamingsajten Bearplay.se

– Vi kommer i vanlig ordning liverapportera från provrutorna men det kommer också bli direktsända inslag med start redan nu i eftermiddag.

Skiljer sig årets SM något från de tidigare?

– Ja faktiskt. I år är första gången hundarna kommer bedömas utifrån de nya provreglerna. Generellt kan man säga att det blir tuffare för hundarna att nå fram till de allra högsta poängen från 90 poäng och uppåt.

Jaktjournalens SM-sida kan ni läsa mer om deltagande hundar. Lottning av domare och provrutor kommer ske vid 16-tiden i dag. På SM-sidan sker också liverapporteringen under hela jaktprovet.

Höjdpunkterna från mästerskapet kommer vi presentera i ett större reportage i Jaktjournalen senare i höst.

Liverapportering

Hela jaktprovet från kl. 06.30 fram till avslutat prov

Direktsändning

Torsdag 28/9

15.00
16.00
17.00

Fredag 29/9

09.00
10.00
11.00
12.00
16.00
17.00
18.00
19.00

 

 

 

 

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser