Tärnajägare avbryter samarbetet med polisen

Tärna jaktvårdskrets bildade 1999 en eftersökspool och har under åren utbildat eftersöksekipage för bland annat eftersök på trafikskadat vilt. Poolen har under många år nyttjats av polisen i Västerbotten. På grund av att ersättningar utgått för terrängfordon och allmänt låga ersättningsnivåer har jägarna i Tärna beslutat att avbryta samarbetet med Polisen.

Tärnajägarna skriver i ett brev till Polismyndigheten i Västerbotten : From 2010-01-01 har nya riktlinjer utarbetats där ersättningsnivåerna för eftersöksekipagen kraftigt försämrats. Det gäller även den ersättning som gällt vid användandet av terrängfordon som har utgått, och det är ett nödvändigt hjälpmedel i norra Sverige. Vilket är anmärkningsvärt.
En rimlig ersättning borde utgå beräknat utifrån indexuppräkningen av Naturvårdsverkets NFS föreskrifter 2002:18 35:e paragraf. Med de ersättningsnivåer som gäller efter 2010-01-01 ser vi ingen möjlighet att forstsättningsvis bistå Polisen vid eftersök av trafikskadat vilt.
Poolen ha därför beslutat att efter 2010-07-01 avbryta samarbeter med Polisen.
Kontaktpersoner för eftersökspoolen i Tärna är Sven Gustav Svedensjö och Bengt Göran Burman.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser