Tappade slutstycke – inte misstänkt för brott

Västmanland (JJ) Polisens personal gjorde fel och rapporterade "borttappat vapen" när det i själva verket handlade om att jägaren tappat sitt slutstycke.

Fagersta-Posten berättar att den jägare i Västmanland som tidigare i veckan rapporterades som misstänkt för vapenbrott, eftersom han tappat bort sin bössa, inte är misstänkt för något brott längre.

Mannen tappade bort slutstycket till ett gevär. Han ringde polisen där den som tog emot samtalet missade att fylla i kolumnen ”förlorad vapendel”.

Det gjorde att polisen i sin sedvanliga rapportering till lokaltidningen meddelade att mannen misstänktes för vapenbrott, eftersom man inte får slarva bort en bössa.

Mannen är alltså inte misstänkt för något brott.

– Det är så klart olyckligt. Men vi har sju så kallade PKC-centraler som tar emot anmälingar i landet och det kan bli fel även där, säger Magnus Strömberg vid Fagerstapolisen till Fagersta-Posten.

Han kallar det hela ett misstag som beror på ”den mänskliga faktorn”.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser