Tandläkaren som sköt lejon frias

Den amerikanske tandläkaren Walter Palmer som sköt ett lejon i Zimbabwe och orsakade ett internationellt ramaskrik kommer inte att åtalas eftersom han hade alla papper och tillstånd för jakten i ordning, meddelar landets myndigheter.

Den amerikanske tandläkaren som sköt lejonet Cecil i Zimbave frias från alla misstankar om tjuvjakt.

Walter Palmer har erkänt att han sköt lejonet men har hela tiden nekat till att hand handlat olagligt.

Zimbabves miljöminister Oppah Muchinguri, säger att Palmer inte går att åtala eftersom han hade tillstånd att jaga lejon.

Samtidigt pågår en rättegång mot Palmers jaktguide, Theo Bronkhurst som väntas vara klar i veckan. Bronkurst nekar till anklagelsen att ha misslyckats med att stoppa en olaglig jakt.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser