Tänder ljus för vargdödade hundar

Karlstad (JJ) Imorgon kväll blir det manifestation på torget i Karlstad för att visa stöd för dem som fått sina hundar dödade av varg.

Klockan 19 imorgon kväll samlas jägare, hundägare och andra som vill visa sitt stöd till dem som fått sina hundar vargtagna. Jakthundar och sällskapshundar hedras genom att levande ljus kommer tändas på torget i Karlstad.

Initiativet föddes på Facebook och i dag har hittills 279 personer anmält att de kommer delta på manifestationen i Karlstad. På andra håll i norden arrangeras liknande manifestationer.

Imorgon tänds ljus för att hedra och minnas de hundar som fallit offer för dagens rovdjurspolitik.
AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser