Tänder ljus för vargdödade hundar

Karlstad (JJ) Imorgon kväll blir det manifestation på torget i Karlstad för att visa stöd för dem som fått sina hundar dödade av varg.

Klockan 19 imorgon kväll samlas jägare, hundägare och andra som vill visa sitt stöd till dem som fått sina hundar vargtagna. Jakthundar och sällskapshundar hedras genom att levande ljus kommer tändas på torget i Karlstad.

Initiativet föddes på Facebook och i dag har hittills 279 personer anmält att de kommer delta på manifestationen i Karlstad. På andra håll i norden arrangeras liknande manifestationer.

Imorgon tänds ljus för att hedra och minnas de hundar som fallit offer för dagens rovdjurspolitik.
AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser