Tamdjur dödades vid lodjursattack

Hajom(JJ) Ett får och två getter har dödats av lodjur i Hajom, i början på förra veckan.

Det var två gårdar som drabbades.
– Det är vanligt med lodjur i hela Västra Götaland och har varit ganska mycket angrepp i Mark och Svenljunga i år, säger Bertil Andersson, besiktningsman på länsstyrelsen, till Markbladet.se.

Under vintern är förhoppningen att det ska genomföras en inventering av lodjurstammen i området. Det här rapporterar Markbladet.se.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser