Tage Collberg friad

Borlänge (JJ) Förundersökningarna om jakthäleri mot Tage Collberg är nedlagd. Kammaråklagare Katarina Lindström anser att brott inte går att styrka.

Efter TV-programmet Uppdrag granskning anmäldes Tage Collberg för jaktbrott och jakthäleri. Utredningen om den misstänkta tjuvjakten på lodjur är redan nedlagd i brist på bevis. Nu frias även Collberg från misstankarna om jakthäleri. De uttalanden som gjordes i TV-programmet räcker inte för en fällande dom. Tage Collberg berättade på en presskonferenas att han med hjälp av jurister utreder möjligheten att stämma Sveriges television för de lögner som visades i Uppdrag granskning.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser