Tage Collberg friad

Mora (JJ) Förundersökningen mot Tage Collberg, ordförande i Sveriges Samarbetsforum i Rovdjursfrågor, har lagts ned. Kammaråklagare Katarina Lindström konstaterar att brott inte går att styrka.

Tage Collberg blev efter ett inslag i TV-programmet Uppdrag Granskning misstänkt för att ha tjuvjagat lodjur med fälla. Några spår efter lodjur har inte påträffats och det uttalanden som Collberg gjorde i TV-inslaget räcker inte som bevis för att brott begåtts.
Collberg är fortfarande misstänkt för jakthäleri för innehav av vävnadsprover av varg. Beslut om åtal väntas först efter sommaren.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser