Sydsvenska drevrarna uttagna till SM

Hyltebruk (JJ) I helgen avgjordes Sydsvenska klubbkampen för drevrar på marker runt om i Halland. Segrare på 70 poäng blev Västralunds Rex med ägare Pål Lönnergård.

De tolv startande drevrarna från Jönköpings, Kronbergs, Hallands, Kalmars, Skånes och Blekinges dreverklubb gjorde alla fina prestationer.

De fyra bästa hundarna gick vidare till Drever SM som går av stapeln den 21 november i Mullsjö, bara tre dagar in Småhunds-SM genomförs i Vårgårda.

Kvalificerade hundar.

1. Västralunds Rex SE43197/2010 1HA+1RÅ 70p. Pål Lönnergård Halland
2. Friljusets Bea I SE43686/2012 1+1RÅ 62p. Martin Davidsson Kronoberg
3. Rappkrokens Cindy SE18328/2010 3+1+1RÅ 62p. Rickard Oskarsson Kalmar
4. Alors Acke SE32683/2010 1+1RÅ 59p. Martin Svensson Kronoberg

Segrare i Sydsvenska klubbkampen i Halland, Västralunds Rex.
AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser