Sydsvenska drevrarna uttagna till SM

Hyltebruk (JJ) I helgen avgjordes Sydsvenska klubbkampen för drevrar på marker runt om i Halland. Segrare på 70 poäng blev Västralunds Rex med ägare Pål Lönnergård.

De tolv startande drevrarna från Jönköpings, Kronbergs, Hallands, Kalmars, Skånes och Blekinges dreverklubb gjorde alla fina prestationer.

De fyra bästa hundarna gick vidare till Drever SM som går av stapeln den 21 november i Mullsjö, bara tre dagar in Småhunds-SM genomförs i Vårgårda.

Kvalificerade hundar.

1. Västralunds Rex SE43197/2010 1HA+1RÅ 70p. Pål Lönnergård Halland
2. Friljusets Bea I SE43686/2012 1+1RÅ 62p. Martin Davidsson Kronoberg
3. Rappkrokens Cindy SE18328/2010 3+1+1RÅ 62p. Rickard Oskarsson Kalmar
4. Alors Acke SE32683/2010 1+1RÅ 59p. Martin Svensson Kronoberg

Segrare i Sydsvenska klubbkampen i Halland, Västralunds Rex.
AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser