Sydsvensk varg i Norrbotten

Luleå (JJ) Den varg som i förra veckan märktes i Jokkmokksfjällen är inte den varg som tidigare varit synlig i Pessinki mellan Kiruna och Pajala. DNA-analysen visar att den här vargen förmodligen är av sydsvensk härkomst.

Eftersom vargen kommer från södra landsändan är den inte lika värdefull som om den härstammat från Finland eller Ryssland. Minst tre vargar har varit synliga i Norrbotten i vinter och på länsstyrelsen har man skickat in ytterligare ett prov för DNA-analys.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser