Svulten lodjursunge matas i sommarstugeområde!

En utsvulten lodjursunge matas vid ett sommarstugeområde i Gottröra, Norrtälje kommun. Rovdjurshandläggare på länsstyrelsen är dock kritisk.

Hanna Dittrich Söderman säger att det är ett allvarligt fel, och att just det här lodjuret inte längre är lämpat att vara kvar i naturen.

Hon säger att det är gulligt just nu, men att situationen när lodjuret blir vuxet, kan omvandlas till ett mardrömsscenario med ett människotillvänt lodjur som ger sig på höns, katter och till och med barn.

Det kan nu bli så att lodjursungen snart har ett hem på Skansen, rapporterar Sveriges Radio.

3 kommentarer

  • Ej förvånad
    Ett bevis på att det finns rovdjusromantiker i storsstad,bodde de i värmland så fick vi massor av tama vargar och lokatter

  • Skäms
    Ni skulle skämmas båda två. Vi pratar om en unge som mot sin vilja blivit övergiven och nu kanske kan få ett hem på Skansen. Era kommentarer visar bara en jägares hjärtlöshet!

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser