Sverigedemokrat backar om uttalande

Luleå(JJ) Sverigedemokraten Robert Lund framhåller nu att det bara är hans egen personliga åsikt att älgjakten bör släppas fri. Detta klargörande gör han efter att partiledningen förklarat att de inte står bakom hans åsikter.

Det var i en jaktdebatt, mellan riksdagspartierna, som Lund gjorde sina uttalanden. Debatten hölls i Luleå.

Partiets ledning står dock inte bakom hans åsikter och har därför krävt en dementi.
– Det här är enbart min personliga åsikt och inget som partiet ställer sig bakom. De tycker det är bra som det är, säger Robert Lund till Norrländska Socialdemokraten/nsd.se. 

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser