Sverige försvarade inte sitt guld NM

LUDVIKA (JJ) I helgen avgjordes Nordiska Mästerskapen i viltspår för retrievers och spaniels i skogarna kring Krabbsjön utanför Ludvika. Sverige som de två senaste åren tagit guld fick i år nöja sig men en andra plats, rapporterar Dala-Demokraten.

Värmen gjorde tävlingen tuff för många av ekipagen. Totalt deltog fyra nordiska länder med fyra ekipage och det var Danmark som klarade av värmen bäst och tog hem segern.

Tävlingen var upplagd för att i så stor mån som möjligt likna en realistisk svår eftersöksuppgift. Spårupplägget var jakt på hjort där skytten skjutit två skott utan att fälla viltet. Ekipagen hade sedan 90 minuter på sig att reda ut om skotten träffat eller inte, om ett eller två djur var påskjutna, var träffarna i så fall tagit samt försöka finna skadat vilt.

Bästa enskilda ekipage blev Pia Rix med SEVCH NOVCH DKVCH NORDVCH Coco Locos Madison Avenue från Danmark.

Placeringar:

1:a Danmark
2:a Sverige
3:a Finland
4:a Norge 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser