Sverige försvarade inte sitt guld NM

LUDVIKA (JJ) I helgen avgjordes Nordiska Mästerskapen i viltspår för retrievers och spaniels i skogarna kring Krabbsjön utanför Ludvika. Sverige som de två senaste åren tagit guld fick i år nöja sig men en andra plats, rapporterar Dala-Demokraten.

Värmen gjorde tävlingen tuff för många av ekipagen. Totalt deltog fyra nordiska länder med fyra ekipage och det var Danmark som klarade av värmen bäst och tog hem segern.

Tävlingen var upplagd för att i så stor mån som möjligt likna en realistisk svår eftersöksuppgift. Spårupplägget var jakt på hjort där skytten skjutit två skott utan att fälla viltet. Ekipagen hade sedan 90 minuter på sig att reda ut om skotten träffat eller inte, om ett eller två djur var påskjutna, var träffarna i så fall tagit samt försöka finna skadat vilt.

Bästa enskilda ekipage blev Pia Rix med SEVCH NOVCH DKVCH NORDVCH Coco Locos Madison Avenue från Danmark.

Placeringar:

1:a Danmark
2:a Sverige
3:a Finland
4:a Norge 

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser