Svenskt på prispallen vid drevrarnas nordiska mästerskap

Telemark (JJ) De norska drevrarna dominerade nordiska mästersskapet. Men Marco Jönsson och Mollie från Sölvesborg knep bronsmedaljen.

Medaljörer vid nordiska blev NJCH Skåntorpsgårdens Frida, äg. John Kristian Solbrekke, NJCH Stuttfo’s ÖTimber, äg. Gjermund Lie, SEUCH SEJCH Mollie, äg. Marco Jönsson, Sölvesborg. Foto: Lars Davidsson, SDK.

Det nordiska mästerskapet för drever avgjordes i slutet av november i Norge, Telemark. Det var Telemark Dreverring som stod för arrangemanget där fyra drevrar från vardera Norge, Sverige och Finland möttes.

Förläggningen var på Vindfjelltunet hotell och provmarkerna var  lagda i mycket brant terräng, om man ser till vad både svenska och finska hundarmed förare är vana vid.

Provmarkerna var viltrika men tidigare snö och flera plusgrader gjorde det inte lätt för hundar och folk att ta sig fram i branterna. Första och andra plats togs av norska hundar men den tredje platsen gick till svenska hunden SE UCH SE JCH Mollie, ägare Marco Jönsson från Sölvesborg.

Norge vann landskampen med 431 poäng, Sverige tvåa med 351 p. och Finland trea med 327 p. Individuell segare norska Stuttfot´s ÖTimber med 1 ha+1 rå, äg. Gjermund Lie; tvåa norska Skåntorpsgårdens Frida med 1 rå, äg. John Kristian Solbrekke och trea svenska Mollie med 1+1 rå, äg. Marco Jönsson.

 

 

 

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser