Svenskt jaktföretag har högst kännedom i Europa

London (JJ) Den engelska jaktwebben Fieldsport Channel har nyligen gjort en undersökning bland 2 500 europeiska jägare för att bland annat ta reda på vilka jaktrelaterade varumärken de känner till. I topp kom ett Svenskt företag.

Härkila Kläder AB visade upp högst kännedom av alla jaktrelaterade varumärken.

Det företag inom jaktindustrin som har bäst kännedom i Europa är Härkila Kläder AB, från Sätila, enligt Fieldsport Channel, som ställt jaktrelaterade frågor till 2 500 jägare i Europa.

Härkila Kläder AB hade en kännedom på hela 86 procent. På 85 procent placerade sig Mitsubishi och John Deer.

Härkila Kläder har cirka 2 000 försäljningsställen i Europa.

– Kunde inte drömma om att kännedomen var så hög, vi har tidigare själva gjort en liknande undersökning som också visade hög kännedom. Men 86 procent är fantastiskt bra, säjer Kjell Lennartsson, Härkila Kläder AB.

– Kul att även de europeiska jägarna gillar våra kläder. Den Skandinaviska designen och funktionen verkar gå hem. De vet att vi jagar mycket och har bra funktion på våra kläder även i dåligt väder. Jag ser bland annat att vi säljer väldigt bra i Skottland där de också kan ha ett tufft klimat, berättar Lennartsson.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser