Svenskt jaktföretag har högst kännedom i Europa

London (JJ) Den engelska jaktwebben Fieldsport Channel har nyligen gjort en undersökning bland 2 500 europeiska jägare för att bland annat ta reda på vilka jaktrelaterade varumärken de känner till. I topp kom ett Svenskt företag.

Härkila Kläder AB visade upp högst kännedom av alla jaktrelaterade varumärken.

Det företag inom jaktindustrin som har bäst kännedom i Europa är Härkila Kläder AB, från Sätila, enligt Fieldsport Channel, som ställt jaktrelaterade frågor till 2 500 jägare i Europa.

Härkila Kläder AB hade en kännedom på hela 86 procent. På 85 procent placerade sig Mitsubishi och John Deer.

Härkila Kläder har cirka 2 000 försäljningsställen i Europa.

– Kunde inte drömma om att kännedomen var så hög, vi har tidigare själva gjort en liknande undersökning som också visade hög kännedom. Men 86 procent är fantastiskt bra, säjer Kjell Lennartsson, Härkila Kläder AB.

– Kul att även de europeiska jägarna gillar våra kläder. Den Skandinaviska designen och funktionen verkar gå hem. De vet att vi jagar mycket och har bra funktion på våra kläder även i dåligt väder. Jag ser bland annat att vi säljer väldigt bra i Skottland där de också kan ha ett tufft klimat, berättar Lennartsson.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser