Svenska stövarklubben nysatsar på webben

Kungsbacka (JJ) Svenska Stövarklubben lanserar inom ett par veckor en ny webbsida. Satsningen är en del i en större kommunikationöversyn klubben gör.

– Vi kommer göra ett facelift av sidan så den anpassas till de senaste mjukvarorna. Vi jobbar också med att göra sidan kompatibel till läsplattor och smartphones, säger Freddy Kjellström som är ordförande i klubben.

Enligt Freddy Kjellström har klubben påbörjat ett arbete med att stärka informationskanalerna till medlemmarna.

– Vi märker att det i dag finns ett större behov att snabbt få reda på resultat från större prov och få med sig nyheter inom klubben.Förhoppningen är att den nya hemsidan ska vara klar och lanseras innan påsk nu i april.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser