Svenska Jägareförbundet gjorde förlust

Svenska Jägareförbundets bokslut för 2010 skrivs i röda siffror. Förbudets verksamhet gick med två miljoner back.

I årsredovisningen framgår det att förbundet haft 169,4 miljoner kronor i intäkter, medan kostnaderna blev 171,5 miljoner kronor. Alltså ett minus på 2,1 miljoner kronor.

Enligt Svensk Jakt Nyheter beror förlusten på att medlemsavgifterna inte nått budget. Man har tappat 3 193 medlemmar och inkomsterna från samarbetspartners och från försäljning har inte heller gått så bra som man hoppats på.

Förbundets medlemstal den 31 januari var 179 002, en minskning med 3 193. Detta trots att antalet sålda jaktkort efter flera års nedgång åter ökade med cirka 3 000 till 261 475.

Jägareförbundet redovisar även att man har tillgångar på 123 miljoner kronor. Bland annat har huvudkontoret på Öster Malma värderats till 42 miljoner kronor.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser