Svenska Jägareförbundet gjorde förlust

Svenska Jägareförbundets bokslut för 2010 skrivs i röda siffror. Förbudets verksamhet gick med två miljoner back.

I årsredovisningen framgår det att förbundet haft 169,4 miljoner kronor i intäkter, medan kostnaderna blev 171,5 miljoner kronor. Alltså ett minus på 2,1 miljoner kronor.

Enligt Svensk Jakt Nyheter beror förlusten på att medlemsavgifterna inte nått budget. Man har tappat 3 193 medlemmar och inkomsterna från samarbetspartners och från försäljning har inte heller gått så bra som man hoppats på.

Förbundets medlemstal den 31 januari var 179 002, en minskning med 3 193. Detta trots att antalet sålda jaktkort efter flera års nedgång åter ökade med cirka 3 000 till 261 475.

Jägareförbundet redovisar även att man har tillgångar på 123 miljoner kronor. Bland annat har huvudkontoret på Öster Malma värderats till 42 miljoner kronor.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser