Svenska jägare misshandlade i Tunisien

Tunis (JJ) En grupp svenska jägare har attackerats av en mobb i Tunis. Männen kan ha misstagits för att vara milismän och blev misshandlade.

När TT når Erik Eckhardt från företaget Svenska jaktresor sitter han på en polisstation.
– Vi har blivit angripna av en mobb, har fått ett kok stryk och vi har blivit av med våra plånböcker, säger han innan samtalet bryts. Enligt Eriks fru Inger Eckhardt, som äger företaget tillsammans med sin man, blev gruppen påhoppade när man lämnade sitt hotell.
– När de klev ur taxin blevde attackerade av en mobb och blev slagna. De har blåtiror, och är lite blodiga, säger Inger Eckhardt, som befinner sig hemma i Sverige, till Aftonbladet.
De svenska jägarna är välbehållna och finns på polisstationen under polisens beskydd. Ingen verkar behöva läkarvård.
Svenska jaktresor har beslutat sig för att ställa in jaktresor till Tunisien framöver. UD ändrade på söndagen sin reserekommendation från ”icke nödvändiga” resor till att helt avråda från alla resor.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser