Svenska jägare misshandlade i Tunisien

Tunis (JJ) En grupp svenska jägare har attackerats av en mobb i Tunis. Männen kan ha misstagits för att vara milismän och blev misshandlade.

När TT når Erik Eckhardt från företaget Svenska jaktresor sitter han på en polisstation.
– Vi har blivit angripna av en mobb, har fått ett kok stryk och vi har blivit av med våra plånböcker, säger han innan samtalet bryts. Enligt Eriks fru Inger Eckhardt, som äger företaget tillsammans med sin man, blev gruppen påhoppade när man lämnade sitt hotell.
– När de klev ur taxin blevde attackerade av en mobb och blev slagna. De har blåtiror, och är lite blodiga, säger Inger Eckhardt, som befinner sig hemma i Sverige, till Aftonbladet.
De svenska jägarna är välbehållna och finns på polisstationen under polisens beskydd. Ingen verkar behöva läkarvård.
Svenska jaktresor har beslutat sig för att ställa in jaktresor till Tunisien framöver. UD ändrade på söndagen sin reserekommendation från ”icke nödvändiga” resor till att helt avråda från alla resor.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser