Svenska folket stöder vargjakten!

Enligt en Sifo-undersökning som Aftonbladet presenterad i går stöder det svenska folket vargjakten. Detta visar också att proteststormen kommer från en högljudd minoritet.

Undersökningen visar att alla landsdelar, även storstäderna, är för licensjakten. Störst är stödet i norra Sverige och i Mellansverige där 65-69 procent av befolkningen är för jakten.

Lägst är stödet i Malmö men även där hela 52 procent. Inte någonstans i landet motsätter sig mer än 24 procent av svenskarna licensjakten på varg.

Sifo undersökningen visar också att ytterst få vill tillåta att vargstammen ökar ytterligare. Andelen som vill ha fler vargar är endast mellan 19-35 procent.

– Det här visar att det finns ett stort stöd för en rodjurspolitik som inte bara tar hänsyn till vargarna utan även till de människor som ska leva med dem i sin vardag, säger Gunnar Glöersen, Svenska Jägareförbundets rovdjursexpert.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser