Svensk jägarinna klar för final i amerikansk jakttävling

Kungsbacka (JJ) Erika Bergmark, inbiten jägare från Fällfors i Västerbotten deltar i den internationella jakttävlingen Extreme Huntress, tillsammans med andra jagande tjejer. Nu har hon röstats fram till en av finalisterna och kommer därför åka till Texas för att delta i tävlingen.

På sin Facebooksida tackar Erika Bergmark alla som stöttat och röstat fram henne som en av finalisterna.

I Juli sitter man på ett flyg till Texas Nu handlar ju inte jakt om någon tävling och vinsten i att vara jägare ligger för mig i känslan av friheten, den friheten hittar man knappast framför en tv-kamera i Texas i 40 graders värme men det här ska bli kul och jag är tacksam för att få vara med om en rolig och spännande utmaning. Så tack alla än en gång, tänker ha roligt och göra mitt bästa!”

Jaktjournalen önskar henne naturligtvis all lycka

Skitjakt Erika!

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser