Svensk älghundseger

Norge (JJ) Svenska laget i Nordiska mästerskapet för älghundar segrade på 253 poäng. Bäst blev svenska gråhunden Allert av Lirebu med imponerande 93 poäng.

Allert av Lirebu placerade sig som tvåa i Älghund-SM 2005 och presenterades i Jaktjournalen som månadens hund i Jaktjournalens julinimmer 2005. Allert ägs av Anders Andersson, Ekshärad. Läs mer om Nordiska mästerksapet i nästa nummer av Jaktjournalen.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser