Sveaskog överlåter Inatur.se

Sveaskog överlåter verksamheten Inatur.se till Innovationsgruppen och skapar därmed möjlighet för svensk naturturism att utvecklas vidare.

Sveaskog lanserade 2007 sajten Inatur.se med syfte att samla naturturismnäringen i Sverige och erbjuda företagen en plats att marknadsföra och sälja sina naturupplevelser online.

Inatur.se har haft en positiv utveckling sedan starten men Sveaskog kommer framöver att fokusera på sin kärnverksamhet som är skogsbruk och väljer därmed att lämna över verksamheten till en ny ägare.

– Vi tycker det är positivt att verksamheten får ny ägare. Inatur.se har potential att växa men behöver utvecklas vidare och Innovationsgruppen är ett spännande företag med långsiktiga ambitioner runt frågor som rör naturturism, säger finansdirektören Per Matses på Sveaskog i ett pressmeddelande.

Sveaskog kommer att finnas kvar som kund och arrangör där försäljning av jakt- och fiskekort kommer att ske som tidigare. 

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser