Sveaskog överlåter Inatur.se

Sveaskog överlåter verksamheten Inatur.se till Innovationsgruppen och skapar därmed möjlighet för svensk naturturism att utvecklas vidare.

Sveaskog lanserade 2007 sajten Inatur.se med syfte att samla naturturismnäringen i Sverige och erbjuda företagen en plats att marknadsföra och sälja sina naturupplevelser online.

Inatur.se har haft en positiv utveckling sedan starten men Sveaskog kommer framöver att fokusera på sin kärnverksamhet som är skogsbruk och väljer därmed att lämna över verksamheten till en ny ägare.

– Vi tycker det är positivt att verksamheten får ny ägare. Inatur.se har potential att växa men behöver utvecklas vidare och Innovationsgruppen är ett spännande företag med långsiktiga ambitioner runt frågor som rör naturturism, säger finansdirektören Per Matses på Sveaskog i ett pressmeddelande.

Sveaskog kommer att finnas kvar som kund och arrangör där försäljning av jakt- och fiskekort kommer att ske som tidigare. 

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser