Sveaskog har stark älgstam

Gävle (JJ) Det finns omkring 8,5 älgar per 1 000 hektar i södra Gästrikland och södra Dalarna på Sveaskogs marker. Gerhard Niebl, ansvarig hos Sveaskog för jakt, fiske och naturupplevelser i norra Bergslagen, är nöjd med resultatet från den senaste flyginventeringen eftersom den inte visar på några stora betesskador.

Älgarna har räknats inom ett 200 000 hektar stort område söder om riksväg 80 och ner mot Dalälven och med länsväg 272 som gräns i öster. Inventeringen visar att det finns 65 procent kor och 35 procent tjurar.
Inventeringen pekar på att det är något mer älg på Sveaskogs marker än på de privata markerna. Sveaskog har även inventerat mängden älgskador på ungskogen. Så här långt stannar de vid fyra-fem procent, något som Gerhard Niebl anser acceptabelt.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser