Sveaskog anmäler jaktlag

Boden (JJ) Sveaskog har polisanmält ett jaktlag i Bodentrakten för överskjutning av älg. Enligt rykten ska jaktlaget som består av tre personer fällt sex älgar över tilldelningen under en treårsperiod.
För att få klarhet i vad som hänt har en polisanmälan gjorts, säger Anders Harr, Sveaskog Naturupplevelser AB.  Det aktuella jaktlaget är markägare, men ingår i ett älgskötselområde som administreras av Sveaskog.
Om djuren är fällda ska jägarna betala fällavgift till länsstyrelsen. Om detta inte är gjort har jaktlaget gjort sig skyldiga till ett brott.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser