Svårt avgöra om något vargrevir är på gång i Östergötlands län

ÖSTERGÖTLAND(JJ). Det har varit flera vargobservationer i Östergötland under senare tid. Men det är svårt att avgöra om det är något revir på gång i länet. - Nej, inte vad jag vet om. Men det är svårt att avgöra så här års när vi inte har spårsnö att förlita oss till, säger Thomas Modin, rovdjursansvarig på länsstyrelsen i Östergötland, till Norrköpings Tidningar.

Benny Amberin, som kvalitetssäkrar vargspår åt länsstyrelsen, tror att det dröjer innan det är något etablerat vargrevir i länet. 
Han menar att även om vargobservationerna blivit fler så är det inte säkert att det innebär att det är fler vargar, det kan också vara så att fler vill rapportera då de känner större förtroende. 
Det här rapporterar Norrköpings Tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser