Svårt att hitta jägare till vargjakt i Vikbolandet

VIKBOLANDET (JJ). I går beviljade Naturvårdsverket skyddsjakt på den varg som står bakom flera får attacker i Vikbolandet utanför Norrköping. I dag har Länsstyrelsen i Östergötland arbetat hårt för att få ihop jägare till jakten vilket visat sig svårt.

– Vi fick beslutet i morse och sitter just nu i sammanträde med Svenska Jägareförbundet som ska hjälpa oss med att ta fram jaktledare och skyttar. Det kommer att ta lite tid, berättar Thomas Modin, viltansvarig på Länsstyrelsen i Östergötland.

Skyddsjakten på vargen är den första i länet och Länsstyrelsen har förhoppningar att kunna komma igång med jakten imorgon. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser