Svalt intresse för erbjudande om jakt

Drygt hundra jägare har anmält sitt intresse för att jaga vildsvin hos lantbrukare som har problem. Men nästan ingen har nappat på erbjudandet.

Listorna med frivilliga jägare ligger kvar på Jägareförbundets hemsida och har uppdaterats sedan förra året då projektet startade. Det rör främst vildsvinsproblem i Sörmland, men det finns även jägare från grannlän som har anmält intresse.

Tanken är att de många lantbrukare som får sina grödor förstörda när vildsvinen kommer på natten ska kunna få hjälp att jaga de bökande grisarna.

Även  jaktlag som inte har möjlighet att lägga tid på att jaga vildsvin på de marker de arrenderar kan använda sig av tjänsten.

– Erbjudandet från jägarna har hittills mötts av ett svalt intresse från lantbrukarna, säger Anders Nilsson, jaktvårdshandläggare på Svenska jägareförbundet.

Anders Nilsson tror att intresset kan växa över tid, därför låter man ligga kvar så länge, raporterar Södermanlands Nyheter.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser