Svalt intresse för erbjudande om jakt

Drygt hundra jägare har anmält sitt intresse för att jaga vildsvin hos lantbrukare som har problem. Men nästan ingen har nappat på erbjudandet.

Listorna med frivilliga jägare ligger kvar på Jägareförbundets hemsida och har uppdaterats sedan förra året då projektet startade. Det rör främst vildsvinsproblem i Sörmland, men det finns även jägare från grannlän som har anmält intresse.

Tanken är att de många lantbrukare som får sina grödor förstörda när vildsvinen kommer på natten ska kunna få hjälp att jaga de bökande grisarna.

Även  jaktlag som inte har möjlighet att lägga tid på att jaga vildsvin på de marker de arrenderar kan använda sig av tjänsten.

– Erbjudandet från jägarna har hittills mötts av ett svalt intresse från lantbrukarna, säger Anders Nilsson, jaktvårdshandläggare på Svenska jägareförbundet.

Anders Nilsson tror att intresset kan växa över tid, därför låter man ligga kvar så länge, raporterar Södermanlands Nyheter.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser