SVA undersöker skjuten björn

SVA, Statens veterinärmidicinska anstalt, ska undersöka den björn som sköts i självförsvar vid Ollasbodarna, i skogarna utanför Dådran, förra helgen.

Utredning om eventuellt jaktbrott pågår men enligt de uppgifter som kommit fram anföll björnen sedan hunden gjort ståndskall och jägaren smugit fram mot en förmodad älg.
Skjutavståndet uppges till sex meter och björnen vägde strax under 100 kilo. Man kände till att björnen fanns i området och på grund av den milda årstiden hade björnen tydligen inte gått i ide för vintern.
Miljöåklagare Katarina Lindström i Falun som utreder fallet vill inte i dagsläget lämna några närmare uppgifter om lördagens händelse.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser