SVA har inte hittat fler sörmländska rävar med dvärgbandmask

SÖRMLAND(JJ). Av totalt 65 rävar från Sörmland som hittills analyserats är det bara en som burit på dvärgbandmask. Rävarna har undersökts på Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA.

Det är 3 000 rävar som SVA fått in och hittills har 2 377 rävar analyserats. 
Nästa månad kommer man att börja undersöka den rävspillning som kommit in från Sörmland och Östergötland. 
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Sörmland.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser